Veelgestelde vragen 

Is het bleken van tanden schadelijk?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het bleken van tanden met peroxide vrije gel niet schadelijk is. Het bleken is vergelijkbaar met het drinken van één blikje cola. De mineralen in het speeksel beschermen het glazuur, zodat het gevaar van enige schade vrijwel onmiddellijk na de behandeling wordt geneutraliseerd. Tevens bevatten onze tandbleekgels ook natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten geven uw gebit een natuurlijke boost. Daarnaast bevatten onze tandenbleekgels natriumfluoride. Natriumfluoride versterkt uw tandglazuur, waardoor vlekken geen kans krijgen. Onze gel voldoet aan de Europese regelgeving en aan de eisen van de NVWA.

 

Kan er altijd gebleekt worden?

Nee, niet altijd. Heeft u wondjes in of aan de mond of ontstoken tandvlees dan kunnen wij niet bleken. Heeft u bruggen, kronen of vulingen in de voortanden kunt u ook beter niet bleken. Deze bleken namelijk niet mee en hierdoor krijgt u kleurverschil.

 

Vanaf welke leeftijd kan er gebleekt worden?

Het is gebleken dat 18 jaar en ouder de beste leeftijd is voor een veilige en effectieve behandeling.

 

Doet de bleekbehandeling pijn?

Nee tanden bleken zonder peroxide doet geen pijn. 

Mocht het zo zijn dat je tijdens een bleekbehandeling toch last krijgt van gevoelige tanden of iritatie aan het tandvlees , ga er dan maar vanuit dat deze bleeksalon toch een bleekgel met waterstofperoxide heeft gebruikt . Bleekgel zonder waterstofperoxide geeft geen irritaties.

 

Hoe lang duurt een bleekbehandeling?

Dit is afhankelijk van welke behandeling je kiest. Zie onze prijslijst , hier kunt u de tijdsduur en de prijzen van de behandelingen op lezen.

 

Is één bleekbehandeling voldoende?

In de meeste gevallen niet,  zeker niet als u voor de eerste keer u tanden laat bleken met één sessie van 20 minuten,  hierbij zult u helaas geen resultaat zien.

Laat u voor de eerste keer uw tanden bleken heeft u tenminste een ultra behandeling nodig om enig resultaat te zien.

Hoe jonger je bent hoe beter het resultaat. Het kan altijd voorkomen dat de behandeling toch niet helemaal het gewenste resultaat oplevert,  dan kan in overleg de behandeling worden herhaald en kunt u voor nog een sessie kiezen.  Hoeveel sessies u nodig heeft is bij iedereen verschillend.

 

Hoe weet ik dat de behandeling resultaat geeft?

Tijdens het intakegesprek wordt met een kleurenschaal de kleur van je gebit vastgesteld. Na het bleken wordt dit herhaald en vergeleken met de begin meting. Zo weet u precies hoeveel tinten witter uw tanden zijn geworden. 

 

Witte vlekjes na de behandeling op mijn tanden.

U heeft uw tanden gebleekt en nu heeft u witte vlekken op uw tanden. Nou fijn! Dat was niet de bedoeling, hoe komt het en kan u er ook weer vanaf komen?  

Uw glazuur is niet op elke plaats even dik, dat is van nature zo. Dus op sommige plaatsen is het wat poreuzer dan op andere plaatsen, dat betekent dat het hier en daar wat meer kleurstoffen kan doorlaten. Dus ook het bleekmiddel zal op sommige plekken “harder werken”. Daardoor ontstaan witte plekjes. Gelukkig verspreid de bleekgel zich goed, en heeft u na een paar uur al geen last meer van witte plekjes op uw tanden.

 

Hoe lang blijft het resultaat behouden?

Over het algemeen zal dit tussen de 2 en 3 maanden zijn. Het is voornamelijk afhankelijk van uw consumptiegedrag en de verzorging van uw gebit. Met consumptiegedrag bedoelen wij het drinken van koffie, thee, rode wijn en roken. Hoe meer u dit doet, hoe sneller het resultaat terugloopt. U kunt dit beperken door een whitening tandpasta te gebruiken. Als het resultaat is teruggelopen, dan volstaat meestal een return behandeling van 2 sessies om het gebit weer op te frissen. Dit is eenmaal in de drie maanden.

 

Hoe onderhoud ik mijn gebit na de behandeling?

Ons advies is om de eerste 2 a 3 uur niets te eten en drinken (water mag wel)  Tot 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen.  All Cosmetics adviseert u om regelmatig, zorgvuldig en elektrisch te poetsen met een whitening tandpasta en om schadelijk consumptiegedrag te vermijden.

Hoe maak ik een afspraak?

Voor de bleekbehandeling kunt u online of telefonisch een afspraak maken.

Dit resultaat is te behalen bij een super white behandeling